THE ART OF FIDELITY

Hem  |  Kontakt  |  Design och tillverkning i Sverige  |  Copyright Audelity 2010                          Senast uppdaterad: 2012-09-21

Enkelhet

Glöm stora skrymmande förstärkare och multimediareceivrar. Koppla i stället in din Platt-TV eller dator digitalt direkt till högtalarna med USB eller SPDIF eller via din WiFi-spelare, t.ex. en Squeeze Box. För maximal användarvänlighet så finns även ingång för analoga källor som MP3-spelare mm. genom den inbyggda AD-omvandlaren. Högtalarnas volym och på/av kontrolleras med fjärrkontroll.

Inkoppling

Det finns tre sätt att koppla in sina ljudkällor till högtalarna.

 

  • USB
  • SPDIF
  • Analogt

 

För bästa ljud rekommenderas att man använder någon av de digitala ingångarna, då man undviker en AD-omvandling (analog till digital omvandling). Denna sker med 24-bitars upplösning. Bitdjup/samplingshastigheter på upp till 24-bitar/96kHz kan användas.

 

OD10 | Rundstrålande högtalare

 

Ljudet från dessa rundstrålande högtalare kommer att förvåna dig med sitt öppna och levande ljud. Det är en högtalare som har inbyggda förstärkare och aktiva filter och som är väldigt lätt att koppla in.

 

  • Aktiv, dvs inbyggda förstärkare
  • Digitalt delningsfilter (DSP)
  • Ingång via USB, SPDIF eller analogt
  • Fjärrkontoll
  • 'En punkts rundstrålande' med 7 högkvalitativa element
  • Ingen 'sweet spot', kan gå runt i rummet och lyssna

 

Basförmågan i dessa högtalare är riktigt anständig med tanke på högtalarens storlek. Den totala ytan av de sex baselementen motsvarar ytan hos en 25 centimeters bas (10 tum).

Inbyggda förstärkare

Audelity använder separata förstärkare till bas och diskant. Alla förstärkare är Class-D för lägsta energikonsumtion men utan att offra ljudkvaliteten. Världens kanske mest renommerade Class-D förstärkare från Hypex används för optimala prestanda. Varje förstärkare kan leverera 100W, detta ger totalt 4x100W vilket är tillräckligt med kraft för att fylla ett stort vardagsrum med ljud.

 

Digitala Delningsfilter

För bästa ljud ska insignalen till högtalarna vara digital, även om en analog källa också fungerar utmärkt. Delningen  mellan bas och diskant görs i en DSP (Digital Signal-Processor) med väldigt hög precision (56-bitar). DSP:n används också för att förbättra ljudet och anpassa det för hemmiljö för bästa kvalitet.

 

Punktkälla

OD10 är bestyckad med 6 baselement och en diskant. Baselementen har en liten fronyta och de är placerade så att krafterna från baselementen på motsatta sidan tar ut varandra. Diskanten är riktad uppåt mot en spridningslins. Alla element är placerad så nära varandra som det går för ge en rundstrålande punktkälla med en så jämn spridning som möjligt. Reslutatet är en högtalare som låter väldigt öppet och naturligt, musiken flyttar in i rummet.

 

Placering

De rundstålande egenskaperna gör högtalarna mindre positionskänsliga vilket gör att man kan stå eller sitta var man vill i rummet och andå ha ett bra ljud. Även i ett angränsande rum kan ljudet vara klart njutbart. För bästa prestanda rekommenderar vi att man placerar högtalarna 0.5 till 1 meter från närmsta vägg.

 

En möbel för hemmet

Högtalarlådan är tillverkad av en högkvalitativ möbeltillverkare i Sverige. Vi tycker att högtalarna är en del av rummet och möblemanget så vi lägger väldigt mycket tid på designen för att att den ska passa i ett modernt hem. OBS! Högtalarna är mycket mindre i verkligeheten än vad bilderna på denna hemsida kan ge intryck av.

 

Färg och material

Högtalarna kommer i första hand att finnas i varianterna halvmatt svart- eller vitlackerad MDF. Inom en snar framtid hoppas vi kunna erbjuda högtalarn i valfritt material, färg enligt dina önskemål och med korta leveranstider. Du är dock redan nu välkommen med dina önskningar.